پنج اشتباه رایج در هنگام کار با کامپوزیت ها!

منتشر شده : بروزرسانی :1403-09-02 - گروها : مطالب آموزشی

کامپوزیت ها، یکی از مواد بسیار مفید و در عین حال متنوع در دنیای دندانپزشکی هستند که اغلب برای رستوریشن های مستقیم به کار می روند. با این حال، اشتباهات رایج در هنگام کار با این مواد ممکن است نتیجه را تغییر داده و برای دندان بیمار مشکلاتی به بار آورد. در این مطلب سعی شده به این اشتباهات اشاره مختصری شود تا با آگاهی از آنها، بتوان نتایج مطلوب و درخشانی در فیلد ترمیمی حاصل آورد.

  

اشتباه اول: عدم استفاده از بزرگنمایی!

کاربرد کامپوزیت ها یک تکنیک حساس با مراحل چندگانه در مقیاس کوچک است. دندانپزشکانی که در حین کار با این مواد از ابزار بزرگنمایی مثل لوپ و یا آینه های دارای قابلیت بزرگنمایی بهره نمی گیرند، نمی توانند جزئیات لازم را ببینند. همچنین به دلیل تعدد مراحل، باید مطمئن شوید می توانید یک دیدگاه جامع و عالی از همه کاری که قرار است انجام دهید، داشته باشید. بنابراین به منظور حصول نتیجه بهتر و صرف زمان کمتر، به میدان دید بینایی خود و هماهنگی های دستی اکتفا نکنید و از تکنولوژی های جدید استفاده کنید.

 

composite  

اشتباه دوم: آلوده شدن ناحیه آماده شده توسط رطوبت

هنگام استفاده از آمالگام، مقادیر کم بزاق تأثیر زیادی بر خروجی کار ندارد اما این موضوع در مورد کامپوزیت ها صدق نمی کند. وجود بزاق و یا خون حتی به میزان ناچیز می تواند عملکرد کامپوزیت را تحت تأثیر قرار دهد و باعث کاهش استحکام باندینگ گردد. بنابراین حفظ ایزولیشن نکته بسیار مهمی است که باید در نظر داشته باشید. استفاده از رابردم تا حدی این مشکل را آسان می کند اما بسیاری از دندانپزشکان به دلیل وقت گیر بودن از آن استفاده نمی کنند. همچنین در صورت شدید بودن خونریزی نیز می توان از لیزرهای بافت نرم استفاده نمود.

  

composite 

اشتباه سوم: عجله برای کیور کردن

کیور کردن کامپوزیت از لحاظ زمان مناسب و دقت لازم، نکته مهم بعدی است که متاسفانه بعضی از دندانپزشکان زمان کافی را به آن اختصاص نمی دهند و عجولانه رفتار می کنند. حتماً دقت کنید که نور کافی و مناسب به ناحیه موردنظر تابیده شود و از تغییر ماهیت فیزیکی کامپوزیت و سفت شدن آن مطمئن شوید. در بعضی مواقع، دندانپزشکان با دیدن آبی نشدن و درخشان ماندن مواد، به کیور کردن ادامه می دهند بدون اینکه مطمئن باشند اینکار درست است یا نه. در یک مطالعه انجام شده در نروژ، حدود 78 درصد خریداران لایت کیور، از ارزش و اهمیت وسیله خریداری شده اطلاعی نداشتند!

  

composite 

اشتباه چهارم: عدم توانایی در هندلینگ متریال

یک دندانپزشک ممکن است کامپوزیت های مختلفی را در مطب خود داشته باشد؛ با استفاده های متنوع، کاربردهای وسیع و فرمولاسیون و برندهای گوناگون. اما علاوه بر لزوم آگاهی از تفاوت های آنها، نحوه هندلینگ و کار با آنهاست که اهمیت بیشتری دارد. مثلاً، زیاده روی در فرایند اچینگ می تواند منجر به حساسیت های دندانی شود. یا برعکس، کم کاری در این زمینه، استحکام ناکافی باندینگ را به همراه دارد. بنابراین اطلاعات کافی در زمینه تعادل استفاده از مواد و نحوه کار با متریال باید یکی از اولویت ها باشد.

  

composite 

اشتباه پنجم: عدم مدیریت زمان

مدیریت زمان با تخمین صحیح زمان اختصاصی برای هر مرحله قابل انجام است. قبل از شروع کار، لیست مراحل را در ذهن داشته باشید و بدانید هر مرحله چقدر زمان می برد. به طور کلی، کاهش سرعت انجام کار و تمرکز بر دقت انجام پروسه به جای دغدغه زودتر انجام دادن، میزان خطاها را کاهش داده و خروجی موفق تری را به دنبال دارد. بهتر است بخش بیشتر زمان به موضوع چک کردن اکلوژن اختصاص داده شود.

در عصر کنونی، بهبود روز افزون کامپوزیت ها و افزایش تطبیق پذیری آنها، بازارشان را داغ کرده است. آنها گزینه های زیادی را پیش روی دندانپزشک قرار داده و رزومه های کاری آنان را از ترمیم های موفق غنی ساخته اند و شناخت بیشتر و کسب آگاهی از این متریال ارزشمند و کاربردی، استفاده راحت تر و کم اشتباه تری را به همراه دارد...

  

composite 

 

تهیه شده توسط واحد آموزش دندال

اشتراک پست