#_تازه های دندانپزشکی

کپسایسین، ترکیب طبیعی موجود در فلفل قرمز: رویکردی نویدبخش برای درمان سندرم سوزش دهان

منتشر شده : بروزرسانی :1403-08-30 - گروها : اخبار و تازه های دندانپزشکی , مجله دندانپزشکی دندال

کپسایسین، ترکیب طبیعی موجود در فلفل قرمز: رویکردی نویدبخش برای درمان سندرم سوزش دهان

سندرم سوزش دهان (BMS) یک وضعیت مزمن با درد سوزشی در دهان است که اغلب بدون علت مشخص و قابل تشخیص ایجاد می‌شود. این بیماری شباهت‌های زیادی با دیگر اختلالات درد عصبی دارد و بیماران معمولاً با احساسی از بی‌توجهی روبه‌رو می‌شوند، زیرا علائم آن‌ها از نظر ظاهری مشخص نیست. در یک پروژه جدید در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه اسلو، محققان در تلاش‌اند تا با استفاده از قطره‌های کپسایسین، یک روش درمانی مؤثر ایجاد کنند.

دکتر پریت بانو سینگ می‌گوید که BMS زمانی تشخیص داده می‌شود که درد سوزشی حداقل ۴ تا ۶ ماه ادامه داشته باشد و علت پزشکی یا دندانپزشکی مشخصی نداشته باشد. اسکن‌های مغزی بیماران نشان داده است که ناهنجاری‌هایی در ناحیه‌های مرتبط با درد مغز وجود دارد که می‌تواند به عنوان دلیل احساس سوزش در دهان عمل کند.

در حال حاضر، روش‌های درمانی مناسبی برای BMS وجود ندارد. داروهای مختلفی مانند ضدافسردگی‌های سه‌حلقه‌ای و آنتی‌اکسیدان‌ها تا حدودی مؤثرند، اما برای همه بیماران کارساز نیستند. برای مثال، حدود ۶۰٪ از بیماران به اسید آلفا-لیپوئیک، یک آنتی‌اکسیدان، پاسخ مثبت می‌دهند، اما درمان برای بقیه آنچنان مؤثر نیست. کپسایسین، یک ترکیب طبیعی موجود در فلفل قرمز، می‌تواند با تحریک گیرنده‌های خاصی در بدن به نام TRPV1 که انتقال‌دهنده سیگنال‌های درد و دما هستند، به تسکین BMS کمک کند. 

نتایج اولیه نشان داده است که ایجاد یک "حامل" چسبنده می‌تواند کپسایسین را در دهان ثابت نگه دارد، تا این ترکیب طبیعی زمان بیشتری برای اثرگذاری داشته باشد. این پروژه امیدوارکننده است اما پیش از استفاده گسترده، باید از ایمنی این حامل برای سلول‌های دهانی اطمینان حاصل شود.

اشتراک پست