درمان کانال ریشه به معنی خارج کردن باکتری های حامل عفونت از فضاهای موجود در کانال ریشه و درعین حال تلاش برای حفظ دندان طبیعی تا حد امکان است.
در روش های سنتی با وجود نیاز به مراجعه های دو تا سه بار به مطب دندانپزشک، باز هم احتمال بازگشت عفونت وجود دارد. در اولین گام درمان، پزشک مواد حاوی عفونت را از فضای ریشه خارج می کند و با استفاده از مواد ضدباکتری به از بین بردن آنها اقدام می نماید. در دومین مراجعه، پزشک به معاینه کانال می پردازد تا اطمینان یابد عامل عفونت به طور کامل از بین رفته است. اما معاینه چشمی تضمین مطمئنی برای موفقیت آمیز بودن روش درمان محسوب نمی شود. با در نظر گرفتن این موضوع که در هر گام از درمان، به دلیل حفاری های جزئی موردنیاز، بخشی از بافت دندان از بین می رود، استفاده از معاینه های سنتی خالی از اشکال و ریسک نخواهد بود.
Saferoot دستگاه جدیدی است که توسط محققان موسسه دندانپزشکی کالج لندن ساخته شده است. این دستگاه کوچک قادر است باکتری های موجود در کانال ریشه را به سرعت شناسایی کند و علاوه بر کاهش نیاز به استفاده از روش هایی همچون کشیدن دندان و جراحی، به تشخیص های موفقیت آمیز ریشه ای منجر شود.
باید دانست ماهیت ارتجاعی باکتری ها همراه با ساختار پیچیده کانال ریشه، اصلی ترین علل شکست درمان های ریشه است که البته این شکست ها با کمک دستگاه saferoot به کمترین حد خود خواهند رسید.
دستگاه saferoot فقط با یک بار معاینه، وجود باکتری های سمج و مقاومی که پس از درمان، باز هم در کانال ریشه باقی مانده اند را تشخیص می دهد و نیاز به مراجعه های پی در پی بیمار را به حداقل می رساند. این دستگاه بر پایه تکنولوژی فلورسنس و با استفاده از روش های اسپکتروسکپی، در کمترین زمان و با بیشترین دقت ممکن، تمامی باکتری های رسوب شده در کانال را مورد شناسایی قرار می دهد.
با وجود پیشرفت های قابل توجه در زمینه های دندانپزشکی، روش های درمان ریشه هنوز هم برای بیماران وقت گیر، هزینه بر و دردناک است و استفاده از این دستگاه جدید، می تواند تا حد مطلوبی به کاهش ناخوشایندی این بخش درمان منجر شود.