استارت آپی در فلوریدا قصد دارد کاشت ایمپلنت با استفاده از ربات را فراگیر کند.
در دنیایی که انجام بیشتر کارها به رباتها محول شده، جراحی مستقیم همچنان بیشترین کاربرد را دارد. اما عدهای در تلاشند تا استفاده از رباتها را در تمام زمینهها همهگیر کنند. در این میان، یک کمپانی استارت آپی به نام Neocis وارد عمل شد و سعی کرد سیستم رباتیک خود با نام Yomi را وارد پروسه کاشت دندان کند.
بعد از مدتی، این کمپانی طی مسابقهای که در زمینه تجهیزات پزشکی برگزار شده بود، توانست جایزه MedCity INVEST را از آن خود کند و سرانجام ربات Yomi توانست گواهی لازم را از سازمان غذا و دارو دریافت کند.
طی مصاحبهای که با یکی از بنیانگذاران و مدیران این آستارت آپ اعلام کرد که سیستم رباتیک Neocis، رهنمودهای پیشرفته و قابل توجهی را برای جراحی و کاشت دندان با کمترین میزان آسیبدیدگی به بافتها، به جراحان ارائه میکند.
اغلب اوقات میزان تراکم دندانها برای جراحان غیرقابل پیشبینی است و به همین دلیل سعی میکنند که جایگاه و زاویه ایمپلنت را بهشکل میلی متری تنظیم کنند. در چنین شرایطی آنها دو راه خواهند داشت، یا باید از راهنما استفاده کنند و یا از دانش خودشان کار را پیش ببرند، که البته خطرات خاص خود را خواهد داشت. اما به گفته سازندگان ربات Yomi، انعطافپذیری لازم برای پیشبرد جراحیهای ایمپلنت را دارد.
با استفاده از این سیستم رباتیک، جراحان قادر خواهند بود که به کمک نرمافزار ویژهای، راهنماییهای لازم برای جراحی کاشت دندان را دریافت کنند.
همینطور که بیشتر افراد ترجیح میدهند برای ترمیم ذندانهایشان به یک پزشک متخصص مراجعه کنند، دندانپزشکان غیرمتخصص نیز امیدوارند به آن حد از توانایی برسند که مورد انتظار بیماران است. با گسترش روز افزون بازار ایمپلنت، بدون شک این قلمرو که پیشتر متعلق به متخصصان بوده، کمکم دندانپزشکان عمومی را نیز بیشتر از گذشته به سوی خود کشیده است.
اساس اولیه تمام فرایندهای رباتیکی، قابلیت تکرار و تکثیرپذیری است، که توجه دندانپزشکان تازهکار را جلب میکند. این سیستم با حسگرهایی که دارد، جایگاه مته را درون دهان با توجه به سختی و نرمی بافت، به دندانپزشک اطلاع میدهد.
در حال حاضر، قیمت این سیستم 150 هزار دلار بوده و پیشبینی میشود تا آخر سال 2017 حدود 10 عدد از آن فروخته شده و خیلی سریع بطور کامل به فروش برسد.
برخلاف سایر استارت آپها که برای موفقیت به جذب سرمایه اولیه نیاز دارند، کمپانی Neocis تنها باید جراحان را نسبت به عملکرد سیستمشان مطمئن کنند.
«مُزز» یکی از بنیانگذاران کمپانی Neocis با پیشینه درخشان خود، میتواند تضمینی بر فروش سیستم ساخت این شرکت باشد.
با این حال تعدادی از جراحان معتقدند که ساخت چنین سیستم رباتیکی ضروری نبودهاست. آنها معتقدند که بالای 95% از جراحیهای مربوط به کاشت دندان، طی ده تا بیست سال گذشته با موفقیت انجام گرفتهاست. و بسیاری از ناکامیها در جراحیهای ایمپلنت به بیماری لثه، استعمال سیگار و سایر اختلالات مربوط بودهاست، و بعید بهنظر میرسد که یک ربات بتواند در این موارد کمکی به دندانپزشک بکند. شرکت سازنده این سیستم بر این باور است که موفقیت در بازار ایمپلت، نیازمند تحمل و گذر از مراحل دشوار پیش رو است.
تهیه کننده: واحد تحریریه دندال