ضایعات و زخم های دهانی نوعی دردسر شایع و دردناک است.درمان های مختلفی برای بهبود این ضایعات به کار می رود اما اکثر آنها کارایی لازم و اثر بادوامی ندارند. دو مورد از رایج ترین دلایل ضایعات دهانی که یک الی دو درصد جمعیت جهان را درگیر نموده است عبارتند از: لیکن پلان دهانی (OLP) و استوماتیت آفتی عودکننده (RAS). بیشتر روش های درمانی بر تکنیک هایی متکی هستند که علاوه بر ناحیه موردنظر، کل نواحی دهان را در بر گرفته و در واقع امکان درمان هدفمند با ممبرین های موکوزی موجود وجود ندارد.
اما اخیراً دانشمندان انگلیسی، پچ جدیدی ابداع کردهاند که میتواند شیوههای درمان زخمهای دهانی را بهبود بخشد. به گفته دکتر مرداک، عضو ارشد این پژوهش، هم اکنون کرم ها، پمادها و شوینده هابرای درمان این زخم هااستفاده می شوند که به دلیل تحت تاثیر قرار دادن سایر قسمتهای دهان، ناکافی بودن زمان تماس دارو با زخم و در نتیجه میزان اثرگذاری کم، نیاز به تجدیدنظر دارند.
در همین راستا، محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شفیلد در انگلستان با همکاری شرکت بیوتکنولوژی Dermtreat A/S واقع در کپنهاگن، با به کار بردن پلیمرهایی که قابلیت چسبیدن به سطوح مرطوب را دارند، یک پچ منحصربهفرد ابداع کردهاند که می تواند بسیار هدفمندتر از روش های پیشین عمل کند. قابلیت ماندگاری این پچ حدود دوساعت بوده و چسبندگی قوی و انعطاف پذیری بالا، آن را به ابداعی منحصربفرد تبدیل نموده است.
تهیه کننده: واحد تحریریه دندال