همه آنچه که در خصوص ویروس کرونا باید بدانید.

منتشر شده : بروزرسانی :1403-09-30 - گروها : اخبار و مقالات حوزه سلامت , جدیدترین اخبار عمومی

ویروس کرونا که از یک بازار مواد غذایی در شهر ووهان چین و در دسامبر 2019 آغاز شد، حالا تمام دنیا را درگیر کرده و هزاران نفر را آلوده کرده است. با شدت گرفتن شیوع این ویروس، در شبکه های اجتماعی شایعات نیز در بین مردم دست به دست می شود. اما واقعیت این ویروس چیست؟

افسانه ها، شایعات و دروغ ها را رها کنید و در این مطلب بخوانید که چرا این ویروس با وبقیه ویروس ها متفاوت است؟ یا با علائم آن آشنا شوید و بدنید اگر گرفتار آن شدید، چگونه باید از انتقال آن به دیگران جلوگیری کنید. البته، چون این ویروس نسبتا جدید است، اطلاعات مربوط به آن دائم در حال بروز رسانی است و بنابراین لازم است از منابع معتبر، اطلاعات صحیح را دریافت کنید.

    

علائم ویروس کرونا

پزشکان و متخصصان هر روز مطالب جدیدی درباره این ویروس کشف می کنند. تا کنون اما می گویند ویروس COVID-19 ممکن است حتی در ابتدا هیچ علامتی همراه خود نداشته باشد. شما ممکن است این ویروس را گرفته باشید و حتی آن را از 2 روز تا 2 هفته در بدن خود داشته باشید، اما متوجه هیچگونه علائمی هم نشده باشید.

برخی از علائم شایع ویروس کرونا به شرح زیر است :

  • احساس نفس تنگی
  • سرفه ای که به مرور زمان بیشتر و شدید تر می شود
  • تب با درجه کم که به مرور افزایش می یابد.

علائم دیگر توسط پزشکان و تیم پزشکی بررسی می شوند.

    

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر هر یک از علائم فوق ذکر را مشاهده کردید و در پ4 روز گذشته به چین یا یکی از مناطق آلوده سفر داشته اید یا با یکی از مبتلایان به این ویروس در ارتباط بوده اید، حتما و فوری به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کنید.

   

مقایسه ویروس کرونا با آنفولانزا

ویروس کرونا جدید از آنفولانزای فصلی کشنده تر است. این را آمار معتبری در ایالات متحده آمریکا نشان می دهد که مرگ و میر بر اثر آنفولانزا را 0.06 درصد تا 0.1 درصد تخمین زده، در حالی که تلفات ویروس کرونای جدید 2 درصد برآورد شده است. برخی از علائم بیماری آنفولانزا به شرخ زیر است :

  • سرفه
  • آبریزش بینی
  • عطسه
  • گلودرد
  • تب
  • سردرد
  • خستگی
  • لرز
  • بدن درد و کوفتگی

   

جه عاملی باعث بیماری کرونا می شود؟

کرونا ویروس، زئونوز است. بدین معنی که ابتدا در حیوانات بروز می کند و سپس از طریق رابطه نزدیک با حیوانات به انسان منتقل می شود. انتقال انسان به انسان این ویروس از طریق ترشحات بدن، قطرات تنفسی و سرفه و ععطسه در هواست. این ویروس از طریق مجاری تنفسی وارد بدن می شود و منجر به عفونت می شود. کرونا ویروس اما به طور قطع با یک حیوان خاص در ارتباط نبوده است. محققان معتقد هستند که احتمالا ویروس کرونای جدید از خفاش ها به حیوان دیگر، متل مار ها یا پنگولین ها منتقل شده و سپس به انسان انتفال داده شده است. این فرایند انتقال به گمان آن ها در بازار مواد غذایی ووهان چین رخ داده است.

   

چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند‌؟‌

اگر با شخصی که به این ویروس مبتلاست در تماس بوده باشیدة یا در معرض عطسه و سرفه او قرار گرفته بشد، احتمال ابتلا به ویروس در شما زیاد است. حهت یادآوری این که شستن مداوم و منظم دست ها با مواد ضدعفونی کننده می تواند خطر ابتلا به این ویروس را کاهش دهد.

به نظر می رسد مردان مسن مستعد ابتلا به ویروس کرونا باشند. در گزارشی که از سوی سازمان بهداشت جهانی منتشر شده، آمده است که میانگین سنی افرادی که تست بیماری کرونا در آن ها مثبت بوده، حدود 45 سال است که بیش از دو سوم آن ها مرد بودند.

   

چگونه این ویروس تشخیص داده می شود؟‌

ویروس کرونای 19 را می توان مشابه شایر عفونت های ویروسی از طریق آزمایش خون، بزاق یا بافت تشخیص داد. بنابراین اگر علائمی را مشاهده می کنید، به خصوص اگر در روزهای اخیر در معرض آلودگی به ویروس قرار گرفته اید، به مراکز درمانی و پزشک مراجعه کنید. آن ها با انجام معاینات و بررسی های لازم، و همچنین در صورت نیاز انجام آزمیش های ضروری می تواند ابتلا به ویروس را در شما تشخیص دهند.

   

جه درمانی برای کرونا ویروس جدید وجود دارد؟

در حال خاضر هیج درمانی به طور خاص برای این ویروس تائید نشده است و همچنین هیچ داروی برای درمان این عفونت وجود ندارد. گرچه محققان در حال تلاش برای کشف درمان و تهیه واکسن این ویروس هستند. در صورت بروز علائم نیز، پزشکان بر روی کنترل علائم متمرکز هستند.

ویروس های دیگر خانواده کرونا، متل سارس و مرس واکسن و درمان دارند و برخی از روش های درمانی آن ها با ویروس کرونا مشابه است. این درمان ها شامل داروهای ضد ویروسی، پشتیبانی تنفسی مانند تنفس مکانیکی، استروئیدها برای کاهش تورم ریه و تزریق پلاسمای خون می شوند.

   

عوارض احتمالی ویروس کرونا چیست؟

جدی ترین عارضه ویروس کرونا، نوعی ذات الریه است که به آن پنومونی آلوده به کرونا ویروس یا NCIP می گویند. نتایح حاصل از تحقیقات سال 2020 نشان می دهد که از 138 نفر بیماری مبتلا و بستری شده در شهر ووهان چین، 26 درصد به این پنومونی ریه دچار بودند و نیاز به مراقبت های ویژه داشتند که بنابر آمار حدود 4.3 درصد از این بیماران جان خود را از دست داده اند.

تحقیقات اما نشان می دهند که NCIP تها عارضه ویروس کرونای 19 نیست و سندروم حاد تنفسی یا ARDS، ضربان قلب نامظم یا آریتمی قلبی، شوک قلبی عروقی، درد شدید عضلانی ی میالژی، خستگی مفرط و آسیب و حملات قلبی نیز از سایر عارضه های این ویروس به شمار می رود.

   

منبع: وبسایت بهداشت نیوز

اشتراک پست