سیستم های موجود در ایران
|
|
سیستم جدید Dio - UF
کانکشن هگز
|
UF
|
UF - Narrow
|
UF - ExtraWide
|
|
قطر ۳ - ۳/۳ - ۳/۸ - ۴ - ۴/۵ - ۵ - ۵/۵ - ۶ - ۶/۵ - ۷
طول ۶ - ۷ - ۸ - ۸/۵ - ۱۰ - ۱۱/۵ - ۱۲ - ۱۳ - ۱۵
|
سیستم Dio - Submerged
کانکشن تورکس
|
SM
|
SM - Narrow
|
SM - ExtraWide
|
|
قطر ۳/۳ - ۳/۶ - ۳/۸ - ۴/۱ - ۴/۵ - ۵ - ۵/۳ - ۵/۹ - ۶/۴ - ۶/۹
طول ۶ - ۸ - ۱۰ - ۱۲ - ۱۴
|
سیستم Dio - Mini
اوردنچر
|
|
Post
|
Ball
|
|
قطر ۲ - ۲/۵ - ۳
طول ۱۰ - ۱۲ - ۱۴ - ۱۶
|
|
سیستم Dio - Tissue level
اینترنال
|
|
IFI
|
PSI
|
|
قطر ۳/۵ - ۴/۱ - ۴/۸ - ۵/۵
طول ۸ - ۱۰ - ۱۲ - ۱۴
|
|
برای اطلاعات بیشتر بر روی هریک از عکس های فوق کلیک نمائید.
|
- سطح HSA و BioTite-H
- یکی بودن درایور تمامی سایزهای رند در کیت UF
- مشترک بودن قطعات پروتزی تمامی سایزها در سیستم UF
- تنوع بالا در انواع فیکسچر٬ اباتمنت و سایر قطعات در همه مدل ها
- طول عمر بالای دریل ها
- تعویض فیکسچرهای فیلر به صورت مادام العمر
- نداشتن گارانتی تعویض برای دریل های رند
** مطالب ذکر شده توسط واحد نقد و بررسی دندال به صورت کاملاً بی طرفانه و با استفاده از مستندات موجود نوشته شده است. **
ایمپلنت های دندانی Dio زیر مجموعه شرکت پزشکی-دندانپزشکی Dsi می باشد:
شرکت Dsi ادعا دارد در زمینه بهداشت و درمان بهترین برند در کره می باشد و یکی از شرکت هایی است که در مدت ۲۸ سال رشد چشم گیری در زمینه ایمپلنت و تجهیزات پزشکی قلبی-عروقی داشته است و در حال حاضر در ۷۰ کشور جهان حضور دارد.
Dio دارای دو مدل سیستم ایمپلنتی
- Bone level یا Submerge
- Tissue level
می باشد.
سیستم های Dio - Bone level به شرح زیر می باشد:
۱. SM
۲. SM narrow
۳. Extra Wide
۴. ProTem
۵. UF
۶. UF ii narrow
۱. SM
سیستم Submerge Dio معروف به SM جزء مدل فیکسچرهای تیپرد و آخرین محصول Dio قبل از پیوستن شرکت Dentsply و پرطرفدارترین مدل های موجود در ایران می باشد. بعد از خرید تعدادی از سهام این شرکت توسط شرکت آمریکایی Dentsply محصول جدیدی به نام UF را عرضه کرد که در ادامه سیستم های ایمپلنتی Dio معرفی می گردد.
فیکسچرهای SM دارای شکل بدنه تیپرد (مشابه ریشه دندان) است که لود سریع و کاهش آسیب به استخوان را ممکن می سازد. کانکشن سیستم SM به صورت تورکس داخلی و مورس تیپر می باشد که در افزایش تماس فیکسچر و درایور، عدم انحراف فیکسچر در تورک بالا و سهولت در قراردادن اباتمنت نقش دارد و به علت ایجاد ناحیه تماس بیشتر مابین اباتمنت و فیکسچر مانع از پیچش آن می شود.
یکی دیگر از ویژگی های آن طراحی پیشرفته و منحصر بفرد رزوه ها و اپکس گرد فیکسچر می باشد به طوری که اپکس گرد علاوه بر تسهیل کاشت ایمپلنت، در کاهش احتمال بیرون آمدن فیکسچر و مقاومت استخوان و عدم آسیب به ممبرین اشنایدرین نقش دارد.
رزوه های نزدیک بهم و دوتایی در بالای فیکسچر مانع از آسیب به استخوان کورتیکال و عدم تشکیل عفونت های باکتریایی می گردد. رزوه های بدنه نیز باعث توزیع یکنواخت استرس و فشار وارده به استخوان اسفنجی و در نتیجه ثبات آن می شود که تمامی این ویژگی ها در عملکرد موثر رزوه ها به صورت Self-tapping و ثبات اولیه فیکسچر نقش دارد.
یکی دیگر از نکات قابل توجه در سیستم SM امکان پلتفرم سوئیچینگ می باشد که این موضوع در کاهش تحلیل استخوان نقش بسزایی دارد.
و اما ویژگی مهم سیستم SM داشتن سطح RBM و بروشیت است به طوری که فیکسچرهای SM به دو صورت سطح RBM و یا سطح بروشیت (بایوتایت-اچ) موجود می باشند.
سایزبندی فیکسچرهای SM:
قطر ۳/۸ - ۴/۱ - ۴/۵ - ۵ - ۵/۳
طول ۸ - ۱۰ - ۱۲ - ۱۴
۲. SM Narrow
سیستم SM Narrow بعد از محصول فوق به بازار عرضه گردید که تمامی قطعات آن از سیستم SM مجزا می باشد.
همانطور که از اسم آن (Narrow) مشخص است برای مناطق کوچک و باریک مناسب می باشد و دارای قطرهای کوچک ۳/۳ و ۳/۶ دیا متر و کیت جراحی مجزایی است.
فیکسچرهای نرو SM به صورت سیستم Mount می باشند یعنی برروی فیکسچر قطعه ایی اضافه قرار دارد که شاید یکی از سختی های کار با این فیکسچرها همین موضوع است.
و اما موضوعی جالب که از دید خیلی ها دور می ماند کانکشن این فیکسچرهاست که به صورت هگز می باشد و دارای دو نوع اباتمنت Cemented و Solid می باشد، این امر در ثبات اباتمنت برروی فیکسچر از طریق ایجاد نیروی اصطکاک قوی بین آنها، نقش دارد.
فیکسچرهای نرو نیز مانند فیکسچرهای SM به دو صورت سطح RBM و یا بروشیت موجود می باشند.
سایزبندی فیکسچرهای SM - Narrow:
قطر ۳/۳ - ۳/۶
طول ۸ - ۱۰ - ۱۲ - ۱۴
۳. Extra Wide
همان فیکسچرهای SM می باشند البته در طول کوتاه تر و عرض پهن تر. تمامی قطعات پروتزی آن با سایزهای متوسط و پهن SM یکسان است ولی کیت جراحی متفاوتی دارند.
سایزبندی فیکسچرهای SM - ExtraWide:
قطر ۵/۹ - ۶/۴ - ۶/۹
طول ۶ - ۸ - ۱۰
۴. سیستم ProTem دارای دو مدل Post و Ball است.
سیستم ProTem جزء ایمپلنت های یک تکه می باشد که دارای دو مدل Post و Ball است و هر دو دارای کیت مشترکی هستند.
فیکسچرهای Post و Ball مشابه یکدیگر می باشند و فقط در موارد جزئی با یکدیگر تفاوت دارند.
ایمپلنت های Post برای فضاهای باریک مانند جلوی فک پائین مناسب می باشد و به دلیل طراحی مطلوب بدنه و عملکرد Self-tapping رزوه ها باعث افزایش قدرت اتصال و ثبات اولیه فیکسچر می شود.
یکی از نکات مثبت سیستم ProTem، سایز و شکل مطلوب اباتمنت های آن می باشد که امکان نصب پروتز را بدون برش و انجام کار اضافه ایی به دندانپزشک می دهد.
فیکسچرهای Ball برای پروتز موقت در بیمارانی که اصلاً دندان ندارند یا چندین دندان ندارند و خواهان اوردنچر هستند، مناسب می باشد.
فیکسچرهای بال و پست به دو صورت سطح RBM و Bio-Tite H در بازار عرضه می گردند که در ایران سطح بایوتایت-اچ موجود می باشد.
سایزبندی فیکسچرهای ProTem - Ball & Post:
قطر ۲ - ۲/۵ - ۳
طول ۱۰ - ۱۲ - ۱۴ - ۱۶
۵. UF نسل جدید ایمپلنت های Dio
سیستم ایمپلنت UF جدیدترین محصول Dio می باشد و تفاوت محسوسی با SM داشته که مهمترین آن یکی شدن درایور تمامی سایزها و تبدیل شدن کانکشن Torx به Hex است که کمک زیادی به کاهش هزینه های جانبی می کند.
فیکسچرهای UF دارای ویژگی های مشترکی با فیکسچرهای SM است و تنها در مواردی متفاونت هستند. مهمترین تفاوت آن کانکشن هگز در فیکسچرهای UF می باشد که این امر در سازگاری آن با سیستم های ایمپلنتی دیگر، یکسان شدن پلتفرم در این سیستم و کاهش هزینه های جانبی نقش بسزایی دارد.
یکی دیگر از ویژگی ها و تفاوت های UF، سطح HSA آن می باشد و همانطور که در تصویر آن مشخص است باعث ایجاد خلل و فرج های ریز در بالای فیکسچر و خلل و فرج های ریز و درشت در قسمت بدنه فیکسچر می شود. سطح HSA نیز در تسریع استئواینتگریشن و کاهش تحلیل استخوان نقش چشمگیری دارد.
فاصله میان رزوه های فیکسچرهای UF به نسبت فیکسچرهای SM بیشتر شده است که این امر در سهولت لود فیکسچر و عدم مقاومت آن و همچنین افزایش سطح تماس بین فیکسچر-اباتمنت و در نتیجه کاهش micro leakage و اطمینان از لود موثر می باشد.
سایزبندی فیکسچرهای UF:
قطر ۳/۸ - ۴ - ۴/۵ - ۵ - ۵/۵
طول ۷ - ۸/۵ - ۱۰ - ۱۱/۵ - ۱۳
طول ۷ میلی متر برای قطرهای ۴/۵، ۵ و ۵/۵ موجود می باشد.
سایزبندی فیکسچرهای UF - ExtraWide:
قطر ۶ - ۶/۵ - ۷
طول ۶ - ۸ - ۱۰ - ۱۲
۶. UF II narrow
فیکسچرهای UF II narrow همان فیکسچرهای UF می باشند در قطر کمتر (۳ و ۳/۳ دیامتر) و طول های ۸/۵، ۱۰، ۱۱/۵، ۱۳ و ۱۵ میلی متر.
سیستم های Dio - Tissue level به شرح زیر می باشد:
۱. IFI
۲. PSI
یکی از مزیت های مهم سیستم Tissue level استفاده مشترک آن با سیستم iTi است به عنوان مثال بر روی ایمپلنت های IFI و Psi می توان از اباتمنت iTi استفاده نمود و بلعکس.
۱. سیستم IFI
فیکسچرهای IFI دارای بدنه سیلندریکال (ریشه ای شکل) هستند و باعث ثبات و کاهش احتمال تماس ریشه دندان محاور در حین قرار دادن ایمپلنت می شود. کانکشن IFI همانند فیکسچر SM به صورت تورکس مورس تیپر می باشد و در سهولت قرار دادن اباتمنت و افزایش ناحیه تماس اباتمنت و مقاومت نسبت به پیچش موثر می باشد.
سطح فیکسچرهای IFI و PSI به صورت RBM می باشد به طوری که پس از طی روند بلاست کردن و شستشو با اسید بقایای کمتری از ذرات بلاست کننده برروی ایمپلنت بجا می ماند.
۲. سیستم PSI
فیکسچرهای PSI همانند فیکسچرهای IFI می باشند و تنها در طراحی رزوه ها با یکدیگر متفاوت می باشند.
سایزبندی فیکسچرهای Tissue level - PSI & IFI:
قطر ۳/۵ - ۴/۱ - ۴/۸ - ۵/۵
طول ۸ - ۱۰ - ۱۲ - ۱۴
تهیه کننده: واحد نقد و بررسی و تحلیل دندال
تاریخ انتشار: ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
تاریخ آخرین ویرایش: ۱۳۹۵/۰۲/۲۵
منابع
A Three-Dimensional FEA of Implants to Investigate Effects of Angle Implantation Cases in Implants Success. International Journal of Bioscience, Biochemistry and Bioinformatics. 2014 July;4(4):275-279
Evaluation of a predictive model for implant surface topography effects on early osseointegration in the rat tibia model.J Prosthet Dent. 2001 Jan;85(1):40-6
Selection of Optimum Thread Type in Implants to Achieve Optimal Biomechanical Properties by Using 3D Finite Element Method. International Journal of Bioscience, Biochemistry and Bioinformatics. 2014 May;(4)3:185-190
Implant stability, marginal bone change and success rate of Dio SM submerged internal-type implants placed at the posterior missing area: A prospective single arm clinical trial. 2010;29(1):71-78
The relation between surface roughness and interfacial shear strength for bone-anchored implants. A mathematical model.J Biomech. 1999 Aug;32(8):829-36