چگونه درد تزریق بی حسی دندانپزشکی را کاهش دهیم؟

منتشر شده : بروزرسانی :1403-09-04 - گروها : دندال و مردم , مطالب آموزشی

یکی از ناخوشایندترین اتفاقات دندانپزشکی، دردی است که هنگام تزریق بی حسی اعمال می شود و هیچکس نمی تواند این احساس نامطلوب را انکار کند! اما با کاهش این ناراحتی، می توان پای بسیاری از افراد را به مطب باز نمود و از مشکلات آتی جلوگیری کرد.

* مقابله با اضطراب بیماران

طبق یک مطالعه انجام شده در دانشگاه واشنگتن، 25 درصد افراد از تزریق بی حسی دندان می ترسند و از بین 20 نفر، یک نفر به علت این ترس، درمان دندان های خود را به تعویق می اندازد.

روبرو شدن با یک بیمار مضطرب و نگرانی که لازم است به او بی حسی هم تزریق شود، موقعیتی استرس زا و تشویش آفرین برای کادر درمان به وجود می آورد. بیمار ممکن است برای دریافت بی حسی روی یونیت آرام نماند یا حتی از شدت نگرانی گریه کند! این وضعیت، می تواند به اعتماد به نفس و آرامش دستیار یا دندانپزشک لطمه وارد کند.

هنگام قرار گرفتن در این موقعیت، بهترین فرصت برای تغییر نگرش بیمار نسبت به بی حسی و به طور کلی دندانپزشکی فراهم می شود. گام اول؛ اضطراب بیمار را درک کنید. درک شدن، می تواند مرهم خوبی برای کنترل استرس او باشد. به او اطمینان دهید که صرفاً برای کاهش ناراحتی و درد و تسهیل روند درمانش بی حسی تزریق می شود و سپس توضیح کوتاهی درمورد چگونگی انجام بی حسی به او بدهید.

anesthesia

* صبور باشید

هرگز برای زودتر انجام شدن کار بیمار، تزریق عجولانه انجام ندهید. اگر بیمار متوجه شود که زمان کافی به پروسه درمانی اش اختصاص داده شده، احساس راحتی و آرامش بیشتری خواهد کرد. این موضوع بسیار مهم و تأثیرگذار است. هیچ بیماری دوست ندارد که حرکت ضربت گونه و خشن شما را هنگام تزریق حس کند. توضیح دهید که سرنگ در دست شما، سوزن بسیار باریکی دارد به طوری که به راحتی از بافت عبور کرده و کمترین درد و ناراحتی را ایجاد می کند. با این روند، به او این پیام مخابره می شود که :"دندانپزشک مراقب توست!" و اضطرابش رفته رفته کاهش می یابد.

anesthesia

* توجه به تنفس بیمار

به نحوه تنفس و تعداد نفس های بیمار توجه نمایید و حتماً تجهیزات لازم برای موارد اورژانسی را در مطب داشته باشید. حدود 60 درصد از این موارد منجر به سنکوپ و 7 درصد به هایپرونتیلیشن (کاهش میزان گاز دی اکسید کربن  در خون و ایجاد سرگیجه و تپش سریع قلب که در نهایت می تواند به بی حسی یا گزگز دست و پاها، دلهره و اضطراب، غش و یا درد ماهیچه های قلبی) منتهی می شود. میزان تنفس نرمال، 12 الی 16 نفس در دقیقه است بنابراین در صورت مشاهده تعدادی بیشتر، حتماً این موضوع را مدنظر قرار دهید. به او فرصت کوتاهی دهید تا نفس های عمیق بکشد و روی یونیت آرامش بگیرد.

anesthesia

* استفاده از جایگزین های بدون سوزن

تزریق بدون درد می تواند یکی از موثرترین روش های کاهش اضطراب بیماران باشد. روش های بی حسی نوین مانند Cetacaine و یا Oraqix بی حسی موضعی خوبی را فراهم می کنند و اضطراب ناشی از تزریق را تا حد زیادی کاهش می دهند. به بیمار اطمینان دهید که این روش ها نیز وظیفه سایر بی حسی ها را به طور کامل انجام داده و نگرانی در این مورد وجود ندارد.

استفاده از اسپری بینی Kovanaz نیز جایگزین مناسبی برای بی حسی با تزریق می باشد که در سال 2016 به تأیید FDA رسیده است. این اسپری ترکیبی از تتراکائین هیدروکلرید و اوکسی متازولین هیدروکلرید بوده و بی حسی پالپال را برای دندان های 4-13 و یا A-J کودکان فراهم می نماید. اگرچه این روش هنوز به طور وسیع رایج نشده اما در صورت کاهش قیمت، در آینده ای نزدیک می تواند جایگزین روش های سنتی شود.

anesthesia

 

* به بیمار قدرت کنترل دهید

بهتر است پس از توضیح مختصری درباره هریک از روش های بی حسی، انتخاب نوع نهایی را به خود بیمار واگذار کنید. این کار آرامش بیشتری به آنها می دهد و احساس می کنند کنترل شرایط را در دست دارند.

در دنیای امروز، درد و ناراحتی روش های درمانی به لطف پیشرفت های فراوان پزشکی به سطح حداقل رسیده است. ضمن بهره مندی از آنها، بهبود دائمی ارتباط میان خود و بیماران را در دستور کار قرار دهید تا درمانی راحت تر و کم استرس تر را برای خود و بیمار به ارمغان آورید.

تهیه شده در واحد آموزش دندال

پست های مرتبط

اشتراک پست