راهنمای خرید دوربین داخل دهانی - این موارد را قبل از خرید در نظر داشته باشید

منتشر شده : بروزرسانی :1403-10-21 - گروها : اخبار و تازه های دندانپزشکی

 

  

  

  

در قسمت قبل مجله دندال، دانستنی های لازم در خصوص ضرورت خرید دوربین های داخل دهانی در مطب های دندانپزشکی مطرح شد و کارکردهای مفید این نوع دستگاه ها مورد بررسی قرار گرفت.

اکنون می خواهیم بدانیم برای خرید یک دوربین داخل دهانی مناسب و مفید، باید چه نکاتی را در نظر گرفت.

برخی از مهم ترین فاکتورهایی که لازم است هنگام خرید در نظر گرفته شود، در ادامه بیان شده:

- USB: اکثر مدل های این نوع دوربین ها، دیجیتال هستند و به همین دلیل نحوه دارا بودن پورت USB از قابلیت های حیاتی و مهم آنها محسوب می شود. این اتصال، به تسهیل جابجایی و حمل و نقل دوربین کمک شایانی می نماید. پس با در نظر گرفتن این موضوع، می توانید از ضرورت وجود دو یا چند دستگاه در اتاق های مختلف بی نیاز شوید و به راحتی از یک دوربین در یک کلینیک بزرگ استفاده کنید. این کار هزینه های غیرضروری شما را پایین می آورد.

  

  

- دکمه ضبط: موقعیت دکمه ای که برای آغاز ضبط فیلم یا عکس باید فشرده شود، از ویژگی های مهم دستگاه است. دقت نمائید که این دکمه در جایی مستقر باشد که صرف نظر از جهت دوربین، امکان ثبت و ضبط تصاویر شفاف و بدون لرزش را فراهم کند. بعضی از مدل های موجود در بازار، مجهز به دکمه های تاچ هستند که این خود نیاز به فشردن فیزیکی را از بین می برد و در نتیجه، از حرکت دوربین و تار شدن تصاویر جلوگیری به عمل خواهد آمد.

  

  

- جنس بدنه و ساختار دوربین: پلاستیکی یا فلزی؟؟؟ تفاوت این دو، تأثیری در کیفیت تصاویر ندارد، اما در دوام و طول عمر دوربین قطعأ نقش موثری خواهد گذاشت. هنگام خرید، به جنس بدنه و اجزای دوربین و مهم تر از آن به وزن دوربین توجه ویژه ای نمائید. فراموش نکنید اگرچه دوربین های محکم تر دوام بیشتری دارند، اما به همان نسبت سنگین تر هستند و ممکن است هنگام عمل، دست شما را خسته کنند. دوربین سبک تر، کار را برای شما و بیمارتان بسیار راحت تر می کند.

  

  

- رزولوشن: این فاکتور، توانایی دوربین در دسته‌بندی و ارائه‌ی موثر اطلاعات تفکیکی عکس را مشخص می کند که هرچه بالاتر باشد، درک جزئیات، الگوها و بافت‌ها ساده تر است. مسلماً اینکه عکس چقدر می‌تواند بدون تار شدگی یا از دست دادن میزان خاصی از اطلاعات بزرگنمایی شود، در حوزه ای مثل دندانپزشکی اهمیت زیادی دارد.

  

  

- قابلیت تنظیم فوکوس و فاصله کانونی: تنظیم فوکوس، برای دندانپزشکانی که دوره های عکاسی حرفه ای را پشت سر نگذاشته اند(!)، ممکن است دردسر ساز و آزاردهنده باشد.بسیاری از دوربین ها، اجازه تغییر میزان این فاصله را برای تهیه تصاویر فول آرچ به کاربر می دهند اما برخی دیگر، از قابلیت Outo focus بهره برده و می توانند جهت سولت کار، بهترین گزینه باشند. بعضی ازمدل ها، امکان تهیه عکس های Extraoral را نیز فراهم می کنند. اگرچه تصاویر تهیه شده با این روش، کیفیت و وضوح دوربین های SLR دیجیتال را نخواهند داشت، اما مواردی که نیاز به یک عکس فوری برای پرونده بیمار حس می شود، قدر دان آنها خواهید شد!

- منبع نور: بیشتر مدل های جدید دوربین ها، مجهز به LED هستند. این تکنولوژی به دوربین کمک می کند که نور را حتی بیشتر از میزان لازم ارائه دهد، بنابراین در این زمینه جای نگرانی برای کاربران وجود ندارد.

  

  

- نرم افزار: حتماً در نظر داشته باشید نرم افزاری که همراه با دوربین ارائه می شود، با برنامه ها و نرم افزارهای تصویری مطب شما سازگاری و تطابق داشته باشد یا لااقل پل ارتباطی بین آن دو موجود باشد.

- وایرلس: یک دستگاه مجهز به وایرلس، آزادی عمل بیشتری به شما می دهد. با دستگاه های بی سیم، حرکاتتان محدود نمی شود و می توانید با فراغت بال و بدون مزاحمت سیم دست و پاگیر، به تمام حفره ها و زوایای پنهان دهان بیمار سرک بکشید!

    

  

تهیه کننده: واحد نقد و بررسی و تحلیل دندال

  

محصولات مرتبط

اشتراک پست