زنده ماندن دندان پس از روت کانال تراپی! آیا امکان دارد؟!

منتشر شده : بروزرسانی :1403-08-16 - گروها : اخبار و تازه های دندانپزشکی , مجله دندانپزشکی دندال

  

  

  

   

روت کانال تراپی یکی از پروسه های طولانی و گاهاً دردناک رایج مراکز دندانپزشکی است که با هدف از بین بردن درد یا عفونت دندان انجام گرفته تا از کشیدن آن جلوگیری شود. در این پروسه دندان مرده و بدون پالپ، در میان یک بافت نرم مرده باقی می ماند.

  root canal therapy

  

تحقیقات جدید

امروزه دانشمندان در حال طراحی و توسعه نوعی پپتید هیدروژل هستند که به تحریک رشد عروق خونی جدید و پالپ دندان پس از پروسه روت کانال تراپی منجر خواهد شد. نتایج تحقیقات این دانشمندان در دویست و پنجاه و ششمین نشست ملی انجمن شیمی آمریکا (ACS) ارائه شد.

  

root canal therapy 

به گفته دکتر کومار، محقق اصلی این پروژه تحقیقاتی، آنچه پس از پروسه روت کانال تراپی حاصل می شود، یک دندان مرده است و این موضوع، به مذاق دنیای پیشرفته امروزی چندان خوشایند نیست! این دندان مرده، نسبت به عفونت های آتی حساس تر بوده و در نهایت به طور کلی از بین می رود. در روش جدید، به جای گوتا پرکا از ماده دیگری استفاده می شود که هردو عمل آنژیوژنز (تشکیل عروق خونی جدید از عروق موجود) و دنتینوژنز (تکثیر سلول های بنیادی پالپ دندان) را تحریک می کند و این امر، نویدبخش بهبود پروسه های روت کانال است.

  

root canal therapy  

خبرهای خوب!

هیدروژل توسعه یافته توسط این تیم، حاوی پپتیدهای پروتئینی است که نه تنها رشد و تکثیر سلول ها را تحریک می کند، بلکه آنها را جهت ذخیره سازی بلورهای کلسیم فسفات (یکی از مواد معدنی سازنده انامل دندان) فعال می سازد. آزمایشات فعلی روی حیواناتی همچون موش و سگ انجام گرفته و قرار است در صورت بهبود بعضی از جوانب، به حوزه درمانی انسان ها نیز وارد شود.

 بنابراین در آینده ای نزدیک، دندانپزشک به جای کشتن و از بین بردن همه چیز در دندان، با تزریق هیدروژل جدیدهم عفونت را از بین ببرد و هم با حفظ قسمت اعظم پالپ دندان، به رشد بافت های جدید کمک کند.

  

تهیه کننده: واحد تحریریه دندال

  

محصولات مرتبط

اشتراک پست