جای هیچ تردیدی نیست که دیجیتالی شدن پروسه های دندانپزشکی، به خلق دنیای زیباتری انجامیده و تأثیرات مثبت عمیقی روی روابط بیمار و دندانپزشکان اعمال نموده است.
نگاهی بیندازیم به خلاصه ای از نتایج این تأثیرات مثبت.
* منطقی شدن انتظارات بیمار
ایمپلنت دندانی می تواند تأثیر عملکردی و ظاهری چشمگیری برای بیمار به همراه داشته باشد. اما با این حال، بهتر است بیماران عواقب احتمالی آن را نیز درک کنند. در مطالعه ای که اخیراً انجام گرفته، نشان داده شده که عمده بیماران انتظارات غیرواقعی از نتایج ایمپلنت در ذهن دارند. این موضوع را نباید ساده گرفت، بلکه لازم است ضرورت ارتباط بیمار محور برای دندانپزشکان را درک کرد و به فاز اجرایی در آورد. شفاف سازی نقش مهم بیمار در رعایت بهداشت دهان و همچنین آگاه نمودن او از ریسک های احتمالی، لازمه یک درمان ایمپلنت است. خوشبختانه ابزارهای پیشرفته دندانپزشکی، این اجازه را به دندانپزشک می دهند که با زبانی ساده، نتایج و عواقب احتمالی درمان را برای بیمار توضیح دهد.
* کمک های بصری
یک تصویر، به اندازه هزاران کلمه ارزش دارد. دیدن، درک بهتری به بیماران می دهد؛ پیشرفت هایی که در زمینه های بصری اتفاق افتاده، روند پروسه ها را برای بیماران ملموس تر کرده. امروزه یک دندانپزشک قادر است مرحله به مرحله کاری که می خواهد انجام دهد را برای کسی که روی یونیت نشسته توضیح دهد. رواج تکنولوژی های بصری، رضایت بیماران را تا حد بسیار زیادی افزایش داده و این موضوع در پژوهش های متعدد علمی به اثبات رسیده است.
* مشارکت بیمار در درمان
متخصصین، اهداف و پلن درمانی خود را با تصاویر به بیمار انتقال می دهند و حتی نتایج احتمالی درمان برای بیمار قابل تصور می شود. بیماران درگیر پروسه می شوند و این درگیری، ضمن افزایش تعهد آنها، به کاهش ترس و اضطرابشان کمک زیادی میکند.
* بهبود نرم افزارهای برنامه ریزی درمان
این نرم افزارها می توانند هنگام معرفی روش ایمپلنت به بیماران کمک کننده باشند. توضیح کامل پلن درمانی و یا هر گونه پروسه اضافی مانند مکانیزم "بن گرفتینگ" امکانپذیر می شود. همچنین در مورد احتمال موفقیت و عوارض احتمالی می توان نظر داد و بیمار را قدم به قدم در کل فرآیند درمان به جلو برد.
* مزیت بزرگ؛ ارتباطات تیمی
موفقیت و بقای ایمپلنت، تا حد زیادی به برنامه ریزی دقیق و پروتکل های قبل از جراحی بستگی دارد. این برنامه ریزی ها، همکاری تک تک اعضای تیم درمان را می طلبد. بنابراین ارتباطات موثر میان آنها در روند پروسه تأثیرگذار بوده و به مسیر روشنایی می دهد. کلیه مراحل به این همکاری ها نیاز دارند؛ از مرحله تشخیص گرفته تا برنامه ریزی و اجرای فرآیند. به لطف دیجیتالیزه شدن ابزارهای ارتباطی، این حوزه در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و می توان امیدوارانه به آینده ای درخشان تر برای درمان هایی معجزه آمیزتر چشم داشت ...
تهیه شده توسط واحد آموزش دندال