آمالگام های دندانی، در آستانه سقوط کامل!

منتشر شده : بروزرسانی :1403-10-02 - گروها : اخبار و تازه های دندانپزشکی , مجله دندانپزشکی دندال

   

      

     

     

در حالی که تنها چند ماه از برگزاری کنوانسیون میناماتا و تصویب معاهده ممنوعیت مصرف جیوه توسط 70 کشور جهان می گذرد، این موضوع همچنان در صدر اخبار قرار دارد. امروزه، شناسایی جیوه به عنوان یکی از آلاینده ترین منابع زیستی انسان و محیط زندگی اش، جامعه علمی را بیش از پیش نسبت به حذف آن مصمم نموده است.

اخیراً سیزدهمین کنفرانس بین المللی ICMGP با موضوع جیوه به عنوان یک آلاینده جهانی، در تاریخ 16 جولای 2017 در ایالت رود آیلند آمریکا برگزار شد. این کنفرانس با تجمع بیش از 1000 شرکت کننده از سراسر جهان، با هدف اطلاع رسانی در مورد تأثیرات مخرب جیوه بر سلامت انسان و محیط زیست و همچنین محکومیت مصرف آن تشکیل شد.

طبق برآورد دپارتمان محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP)، بیش از 20 درصد مصرف جهانی جیوه، به بخش دندانپزشکی اختصاص دارد و با توجه به شدت خطرآفرینی فلز جیوه، این آمار بسیار نگران کننده بنظر می رسد.

باید دانست که این پرکننده های سمی، تا مدت ها پس از خروج از دهان انسان، از طریق فاضلاب کلینیک ها، ضایعات انسانی و حتی در صورت دفن در زمین، اثرات زیان بخش خود را حفظ کرده و طبق تخمین UNEP، حدود دو سوم آمالگام های دندانی نهایتاً در محیط زیست آزاد می شود.

جینا مک کارتی، سخنگوی آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا (EPA)، ضمن اشاره به روند طولانی صدور مجوز قانونی برای حذف آمالگام در دولت قبلی، خاطرنشان نمود که سلامت عمومی انسان و محیط زیست، دو موضوع کاملاً در هم تنیده و مربوط به هم هستند.

بنظر می رسد با افزایش اطلاع رسانی های بین المللی و آگاهی های عمومی، گامی مهم در جهت تسهیل اجرای نتایج کنوانسیون میناماتا برداشته شود و می توان امید داشت که در صورت ادامه این روند، شاهد حذف کامل مصارف پزشکی و غیرپزشکی این فلز خواهیم بود.

تهیه کننده: واحد تحریریه دندال

     

ICMGP

     

     

محصولات مرتبط

اشتراک پست