مطالعه جدیدی در موسسه Cochrane نشان داده است که فواید افزودن فلوراید به آب آشامیدنی برای کاهش پوسیدگی دندان در کودکان، نسبت به گذشته کمتر شده است. این کاهش همزمان با گسترش استفاده از خمیردندانهای حاوی فلوراید از دهه ۱۹۷۰ مشاهده شده و نتایج نشان میدهد که اثرات فلوراید در حال حاضر به مراتب کمتر از گذشته است.
پژوهشگران دریافتند که افزودن فلوراید به آب ممکن است تنها تأثیر کوچکی در کاهش پوسیدگی دندانهای شیری کودکان داشته باشد و این کاهش نسبت به دهههای گذشته کمتر است. همچنین، شواهد کافی برای تأیید کاهش نابرابریهای بهداشت دهان با افزودن فلوراید وجود ندارد.
در حالی که فلوراید میتواند فوایدی برای سلامت دهان داشته باشد، کارشناسان معتقدند که عوامل اصلی مانند مصرف زیاد شکر و عادات نامناسب بهداشتی باید مورد توجه قرار گیرد تا برنامههای مؤثرتری برای پیشگیری از پوسیدگی دندان اجرا شود.