آب نمک بهتر است یا دهانشویه؟

منتشر شده : بروزرسانی :1403-10-05 - گروها : اخبار و تازه های دندانپزشکی , دندال و مردم , سلامت دهان و دندان

   

   

   

آب نمک بهتر است یا دهانشویه؟

     

دکتر محمدرضا خامی، دندانپزشک اجتماعی و متخصص بهداشت و سلامت دهان در گفت و گو با شبکه رادیویی سلامت با بیان مطلب فوق افزود: در افرادی که عفونت‌های مکرر دارند، لوزه‌ها متورم می‌شوند و برجسته‌تر مشاهده می‌شود و حالت گل کلمی پیدا می‌کند و در شیارهایش مواد غذایی گیر می‌کند و همین می‌تواند عاملی برای بوی بد دهان باشد. رسیدگی به این مشکل کار متخصص گوش، حلق و بینی است که ممکن است درمان‌های خاص را که شامل تخلیه‌ی شیارها و گاه تخلیه لوزه‌ها هست را انجام دهد.

 وی در پاسخ به این پرسش که برای افرادی که سطح هوشیاری آنها کم است یا ناتوان هستند که توصیه‌ای دارید؟ گفت: جواب این سوال مقوله‌ی مفصلی است و بسته به نوع ناتوانی فرد متفاوت است و کسی باید این کار را برای فرد توان خواه انجام دهد. به عنوان مقال افرادی که ناتوانی حرکتی دارند مسواک مخصوص که دسته ضخیم‌تری دارد و خود فرد هم می‌تواند انجام دهد، توصیه می‌شود.خامی در ادامه یادآوری شد: چون رساندن خدمات دندانپزشکی برای این افراد بسیار مشکل است و گاه این افراد قادر به بیان مشکل خود نیستند پیشگیری بسیار کمک کننده است. چون گاه این افراد قادر به بازکردن فک نیستند و یا ممکن است اجازه ندهند دندانپزشک کاری برای آنها انجام دهد. لذا تحت بیهوشی ممکن است کانون‌های عفونی دهان آنها توسط دندانپزشک از بیم برود و لازم است خدمات پیشگیری توسط افرادی که به این دست بیماران کمک می کند ادامه داشته باشد.


وی با تاکید بر اینکه حداقل روزی دو بار با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید. یکبار قبل از خواب چون ترشح بزاق در طول شب و خواب کم می‌شود و هنگام صبح که بعد از صبحانه باشد، بهتر است، ادامه داد: البته اگر فرد در طول روز قادر به مسواک زدن نیست بهتر است از خوردن میان وعده‌های غیر ضروری که از مواد قندی تهیه شده‌اند پرهیز کند یا اگر از این دست خوراکی‌ها استفاده می‌کند دهان و دندان خود را با آب شست و شو دهد. این دندانپزشک اجتماعی در ادامه در پاسخ به این سوال که به نظر شما استفاده از دهانشویه‌ها موثر است؟ گفت: بله، دهانشویه‌ها انواع مختلفی دارند که برای مشکلات لثه یا پوسیدگی دندان داده می‌شود که استفاده از هر کدام در جای خود و با تجویز دندانپزشک مناسب است.


وی در ادامه توضیح داد: هر پروتزی که داخل دهان گذاشته می شود، ملاحظات و رعایت‌های خاص خودش را دارد مثلا فردی که روکش یا بریج گذاشته باید به توصیه‌های دندانپزشک خود عمل کند. یا کسی که ایمپلنت دارد باید ملاحظات مربوط را که توسط دندانپزشک بیان شده، اجرا نماید.
به گزارش فر نیوز به نقل از جام جم آنلاین، خامی با بیان اینکه استفاده از آب نمک رقیق یا غذاهای خاص برای رفع بوی بد دهان توصیه می‌شود، افزود: آب نمک رقیق می‌تواند موثر باشد. دهانشویه‌های خاصی توسط متخصص طب سنتی ارائه می‌شود که آن هم مفید است.

برخی مصرف کرفس، هویج، سیب و جعفری را برای رفع بوی بد دهان توصیه می‌کنند که همه اینها مفید است به شرطی که فرد آن ۴ دسته مشکل که ابتدای صحبت ذکر شد را نداشته باشد.
این دندانپزشک اجتماعی در پایان این برنامه رادیویی اظهارداشت: آب نمک یا نمک حالت ضد عفونی دارد که در جای خودش مفید است. دهانشویه نیز برای مشکلات خاصی توسط دندانپزشک توصیه می‌شود که آن هم جای خودش را دارد. پس آب نمک یا دهانشویه را با نظر پزشک خودتان مصرف کنید.

     

منبع: آفتاب نیوز

اشتراک پست