کدام درمان های دندانپزشکی در دوره عادت ماهیانه خانم‌ها نباید انجام شود؟

منتشر شده : بروزرسانی :1403-10-02 - گروها : دندال و مردم , سلامت دهان و دندان , مطالب آموزشی

احتمالاً خانم ها بار‌ها در مورد اینکه آیا در دوره عادت ماهیانه باید وقت درمان‌های دندانپزشکی خود را کنسل کنند یا خیر مطالب ضد و نقیض زیادی شنیده باشند. در اینجا با ذکر دلیل تداخل این دوره را با درمان‌های دندانپزشکی بررسی می‌کنیم:

۱- همه خانم‌ها (و البته آقایان) روزهایی از ماه احساس تحریک‌پذیری بیشتری را چه از لحاظ فیزیکی و چه از لحاظ هیجانی تجربه می‌کنند. این احساس تحریک‌پذیری فیزیکی اغلب در خانم‌ها به صورت احساس بیشتر درد در دوره عادت ماهیانه است.
مطالعات نشان داده‌اند که افت و کاهش میزان هورمون های جنسی در خانم‌ ها (استروژن و پروژسترون) با افزایش حساسیت به درد در ارتباط است. زمانی‌ که این هورمون ها در هفته قبل از عادت ماهیانه و دوره عادت ماهیانه افت پیدا می‌کنند خانم‌ ها به شدت نسبت به درد حساس می‌شوند و زمانی که این هورمون‌ ها به حداکثر میزان خود می رسند (دوره تخمک گذاری) میزان حساسیت به درد به حداقل خود می رسد. از طرفی ماده شبه هورمون پروستاگلاندین، که واسطه احساس درد و ایجاد التهاب در بدن است، درست قبل از شروع عادت ماهیانه به حداکثر میزان خود می‌رسد.
    

۲- «حفره خشک» (درای ساکت) یکی از عوارض پس از کشیده شدن دندان است. در این وضعیت لخته‌ای که پس از کشیده شدن دندان در استخوان محل می‌بایست تشکیل شود تا مقدمه ای برای شروع ترمیم باشد، زود‌تر از موعد از بین می‌رود که متعاقب آن درد شدید ناحیه و تاخیر طولانی در ترمیم محل کشیدن دندان (گاهی تا دو ماه) خواهیم داشت. در زمان عادت ماهیانه به علت کاهش سطح هورمون های استروژن و پروژسترون احتمال بروز این عارضه به شدت بالا می‌رود.

تمام موارد مورد بحث بالا به چه معناست؟ به این معناست که اگر خانمی در دوران عادت ماهیانه حساسیت افزایش یافته‌ای نسبت به درد دارد، بهتر است درمان های دندانپزشکی غیراورژانسی خود را به بعد از دوره عادت ماهیانه موکول کند؛ در غیر این‌ صورت درمان‌ های دندانپزشکی «غیر جراحی» در این دوره هیچ منعی ندارد. اما درمان های جراحی و کشیدن دندان بهتر از به زمان بعد از دوره عادت ماهیانه موکول گردد.

   

منبع: وب سایت دندانه

   

محصولات مرتبط

اشتراک پست