#_راهنمای خرید دندانپزشکی #_عمومی دندانپزشکی

راهنمای خرید هندپیس های دندانپزشکی

منتشر شده : بروزرسانی :1403-08-27 - گروها : مجله دندانپزشکی دندال

هندپیس ها، یکی از ضروری‌ترین ابزار‌هایی است که در مطب‌ دندانپزشکان یافت می‌شود. طی سال‌های گذشته شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه تولید هندپیس های دندانپزشکی، بخصوص هندپیس های برقی بوده‌ایم. در این مقاله به بررسی این موضوع پرداخته و خواهیم گفت که چگونه قدم‌های اولیه را برای پیشرفت کارتان بردارید.

برخی از هندپیس‌ها که به هندپیس های بادی (توربین) معروفند، با فشار هوای متراکم کار می‌کنند. فشار هوا، یک توربین باد بزن مانند را به چرخش درمی‌آورد، که درنهایت باعث به چرخش درآمدن سر هندپیس می‌شود. هندپیس های برقی به جای توربین، به کمک یک موتور داخلی کار می‌کند. سرعت هندپیس های برقی به کمک یک پدال، کم و زیاد می‌شود. شلنگ‌های انتهایی هندپیس به یک جعبه کنترل متصل است، و هنگامی‌که پایتان را روی پدال می‌گذارید، جعبه کنترل، میزان هوای وارد شده را دریافت کرده و به این ترتیب موتور برقی واقع در هندپیس، درست به اندازه فشار وارد شده، سر هندپیس را به چرخش در‌می‌آورد.

   

تاریخچه

1864- «جورج فلوز هرینگتون»، دندانپزشک بریتانیایی، مخترع هندپیس خودکاری به‌نام «اِرادو» بود.

1868- «جورج اف. گریین»، دندانپزشک آمریکایی، هندپیس بادی اختراع کرد که با پدال کار می‌کرد.

1875- گریین امتیاز اولین هندپیس برقی مخصوص دندانپزشکی را از آن خود کرد.

1914- سرعت هندپیس های برقی به بیش از 3000 دور در دقیقه رسید.

1949- «جان پاتریک والش» از نیوزیلند، امتیاز ساخت توربین را به خود اختصاص داد.

1957- توربین Borden Airotor تولید و توسط کمپانی «دنتسپلی» در ایالات متحده پخش شد.

1973- کمپانی «استاردنتال» اولین هندپیس پرسرعت مجهز به فیبر نوری را معرفی کرد.

     

مقایسه هندپیس بادی و هندپیس برقی

هنگامی که هندپیس برقی را با هندپیس بادی مقایسه می‌کنیم به این معنی نیست که یکی بر دیگری برتری دارد. هر یک از این دو هندپیس نیاز‌های متفاوتی را برآورده می‌کنند، و اینکه کدام هندپیس انتخاب مناسب‌تری است به شما، نوع نیازتان و مراحلی که برای ترمیم دندان‌ها درپیش می‌گیرید بستگی دارد.

* سرعت- هندپیس های بادی معمولاً این قابلیت را دارند که به بالاترین سرعت ممکن برسند، چون سرعت هندپیس های بادی به مقدار هوایی که وارد آن‌ها می‌شد بستگی داشت. اما نهایت سرعت هندپیس های پرسرعت برقی تقریباً 200،000 دور در دقیقه است.

* گشتاور ثابت (تورک)- مواد دندانپزشکی از جمله ترکیبات متراکم مانند طلا یا زیرکونیا، سرعت هندپیس را کاهش می‌دهند. اما گشتاوری هندپیس های برقی در اثر برخورد با هیچ ماده‌ای تغییری نکرده و توان آن‌ها ثابت باقی می‌ماند.

* کاهش سرعت به کمک برق- به دلیل این‌که می‌توان سرعت موتور برقی هندپیس های برقی را به کمک پدال کنترل کرد، قادر خواهید بود میزان سرعت هندپیس را به سرعت هندپیس های بادی برسانید. اگرچه در این زمینه تفاوتی بین این دو وجود دارد، و آن این است که گشتاوری هندپیس های برقی ثابت خواهد ماند، حتی اگر سرعت آن‌ها را کم کرده باشید. این ویژگی در مواردی مانند از بین بردن پوسیدگی دندان، نیاز به استفاده از یک هندپیس کم سرعت را از بین می‌برد.

* متحد‌المرکز بودن- هم زمان‌که توربین در حال چرخش است، هندپیس دچار فرسودگی شده و به تدریج حالت چرخش به دور خود و متحدالمرکز بودن ابتدایی را از دست می‌دهد اما در یک هندپیس برقی چرخ دنده‌هایی تعبیه شده که سر هندپیس را متحدالمرکزتر کرده و عملکرد آن را نرم‌تر می‌کند.

* سر و صدا- یک هندپیس برقی عملکرد بی‌صداتری در مقایسه با یک هندپیس بادی دارد.

* وزن- هندپیس برقی به دلیل داشتن اجزای بیشتر، از هندپیس بادی سنگین‌تر است. هرچند اندازه و وزن هندپیس های برقی جدید کم‌تر شده تا مانع از خستگی دندانپزشکان شود.

* هندلینگ- برای جلوگیری از سٌر خوردن و بالا بردن چسبندگی هندپیس‌، باید به اندازه‌ای زبر ساخته شوند که با دستکش هم بتوان آن را در دست گرفت و در عین حال به سادگی نیز قابل تمیز کردن، باشد.

* اتصالات- از لحاظ تکنیکی، پرسرعت‌ترین بخش یک موتور برقی، قسمت متصل شده به آن موتور است. این یعنی شما می‌توانید سَری‌های متفاوتی را جهت انجام کار‌های مختلف به هندپیس متصل کنید.

* تورک متغیر- در برخی از هندپیس های برقی، امکان تغییر تورک وجود دارد، این ویژگی این امکان را به شما می‌دهد که مراحل متنوعی را با تورک یکسان انجام دهید.

      

تهیه کننده: واحد نقد و بررسی و تحلیل دندال

مشاهده و خرید آنلاین مواد، ابزار و تجهیزات دندانپزشکی

اشتراک پست