بیماری لثه به دلیل باکتری های دهان ایجاد می شود که موجب عفونی شدن بافت اطراف دندان شده و همراه با بوی بد دهان، جویدن دردناک، دندان های حساس و خونریزی لثه است. محققان برای کنترل و پیشگیری این بیماری، بر اهمیت مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به طور روزانه برای پاک کردن باکتری های عامل بیماری تأکید دارند.
تیمی از محققان دانشگاه بوفالو نیویورک به بررسی تأثیر انواع بیماری های لثه بر زنان مسن پرداختند. این مطالعه شامل داده های مربوط به بیش از ۶۵۰۰ زن با میانگین سنی ۶۸ سال بود و نتایج آن در نشریه Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention در آگوست 2017 منتشر شده است.
طبق نتایج این تحقیق، بیماریهای لثه با افزایش احتمال ابتلا به انواع سرطان، به ویژه در زنان یائسه مرتبط است و زنانی که طبق گزارش خودشان مبتلا به بیماری لثه بودند، 14 درصد بیشتر در معرض ریسک ابتلا به هر نوع سرطان بودند. اگرچه طبق گزارش محققان، اکثریت موارد ابتلا به سرطان مربوط به سرطان سینه و مری بود بطوری که به نظر می رسد احتمال ابتلا به سرطان مری در زنان مسنی که بیماریهای لثه دارند، سه برابر بیشتر است.
ژان واکتاوسکی وند، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: "مطالعه ما به خوبی نشان می دهد که ریسک کلی سرطان در بین زنان مسن مبتلا به بیماری لثه به مراتب بیشتر است".
مطالعات قبلی نشان داد بیماری های لثه با بیماری های قلبی مرتبط است؛ ولی دلیل ارتباط آن با سرطان هنوز مشخص نیست. محققان احتمال میدهند سلامت لثه نشانه ای بر سلامت عمومی و کلی بدن است و التهابات موضعی و سیستمیک باکتریایی از طریق دهان وارد جریان خون و بافتهای دیگر بدن میشوند. از طرفی محققان احتمال می دهند سبک زندگی، بهداشت و نوع تغذیه از عوامل تأثیرگذار بر بیماری های دهان و لثه هستند؛ این عوامل همچنین بر احتمال بروز انواع سرطان نیز تأثیر می گذارند.
برگردان از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان
دانلود مقاله انگلیسی