استفاده از فلوراید چقدر در رمینرالیزاسیون دندان تأثیر دارد؟

   

   

   

     

یکی از نکات مهم در حیطه دندانپزشکی، کنترل و کاهش خطر پوسیدگی می باشد. مهم ترین جنبه بهداشت دهان و دندان، پیشگیری و هدف آن جلوگیری از نابودی دندان در مراحل اولیه پوسیدگی است. در حالت طبیعی، دندان ها در حال تجربه دائمی فرآیندهای دمینرالیزاسیون و رمینرالیزاسیون قرار دارند. مدیریت برخی از فاکتورها به همراه رعایت بهداشت دهان و دندان و همچنین استفاده از عواملی که به رمینرالیزاسیون کمک می کند، می تواند آسیب های اولیه را متوقف سازد و ریسک شکستگی را کاهش دهد. رمینرالیزاسیون آهسته تر از دمینرالیزاسیون اتفاق می افتد. همچنین همانطور که می دانید ساختار دنتین سریع تر از انامل تحت تأثیر محیط اسیدی تخریب می شود، بنابراین انحلال در لایه های زیر سطح انامل بسیار سریع تر اتفاق می افتد. در شرایط مناسب، رمینرالیزاسیون می تواند آسیب ناشی از دمینرالیزاسیون را ترمیم نماید اما این شرایط بهینه در همه بیماران یکسان نیست.

فلورايد رایج ترین ماده‌اي است كه جهت رمينراليزاسیون انامل استفاده مي‌شود. اين ماده از طريق كاهش توليد اسيد توسط ميكروارگانيسم‌ها، مهار آنزيم‌هاي داخل و خارج سلولی آن‌ها، جايگزين شدن در ساختار كريستال هيدروكسي آپاتيت و تبديل آن به فلوروآپاتيت مقاوم به اسيد، اثرات مفيدي در كاهش پوسيدگي دندان دارد. برای سنجش میزان این اثربخشی، یک آزمایش جدید انجام شد و طی آن تأثیر مصرف فلوراید در دو گروه مقایسه شد. هر دو گروه در معرض آسیب های پروتزی شبیه سازی شده انامل و دنتین دندان قرار گرفتند. دندان های افراد هر دو گروه، دوبار در روز با خمیردندان حاوی فلوراید با غلظت 1.4 میلی گرم در گرم شسته شد اما اعضای یکی از گروه ها، علاوه بر این، روزی یک بار از خمیردندان حاوی فلوراید با غلظت 0.25 میلی گرم در گرم نیز استفاده می کردند. مشاهده تجزیه و تحلیل های پس از آزمایش، افزایش قابل توجه رمینرالیزاسیون درگروه دوم را نشان داد. این افزایش چشمگیر، حاصل تنها یک بار مصرف فلوراید بیشتر در روز نسبت به گروه اول بود.

درمان فلوراید، تنها یکی از گزینه های پیش رو است. کمک های دندانپزشک به بیمار در کنترل عوامل خطرزایی مثل گزروستوم (خشکی دهان)، می تواند به بهبود همزمان انامل و لایه های زیر سطح آن منجر شود، بطور مثال آموزش هایی درمورد چگونگی بهبود مراقبت های خانگی و غذایی و همچنین توصیه هایی برای مصرف میوه و سبزیجاتی مانند کرفس و هویج، چای سبز و آدامس های بدون قند، کلروهگزیدین و مواد حاوی کلسیم و فسفات در این زمینه مفید واقع می شود.

در نهایت باید توجه داشت که هیچ یک از توصیه های فوق نمی تواند به طور کامل انامل و دنتین را از پوسیدگی محافظت کند اما برداشتن گامی در جهت کاهش این موضوع، یک هدف ارزشمند است.

  

   

تهیه کننده: واحد تحریریه دندال

   

   

   

   

   

محصولات مرتبط

اشتراک پست