محققان برزیلی به این نتیجه رسیده اند که هنوز هیچ مدرکی مبنی بر احتمال بیشتر شکست ایمپلنت در بیماران با دیابت کنترل شده در مقایسه با بیماران غیردیابتی وجود ندارد.
نتایج این مطالعه که به صورت مرور سیستماتیک و متاآنالیز در سال 2016 انجام شده، در مجله معتبر International journal of oral & maxillofacial surgery به چاپ رسیده است. در این مطالعه که در شهر ریو دو ژانیرو برزیل انجام شده است، هدف بررسی این سوال بود که آیا میزان شکست ایمپلنت و یا از دست دادن استخوان مارجینال بین افراد با دیابت نوع 1 و 2 و افراد غیردیابتی تفاوت دارد یا خیر؟!
دیابت یکی از کنترااندیکاسیون های احتمالی جایگذاری ایمپلنت محسوب می شود و با توجه به شیوع بالای جهانی دیابت، برای دندانپزشکان بسیار حائز اهمیت است که از آخرین مطالعات و تحقیقات قابل استناد در مورد اثرگذاری دیابت در پیش آگهی درمان های جایگذاری ایمپلنت اطلاع داشته باشند.
در این بررسی سیستماتیک و متاآنالیز 14 مقاله با کیفیت بالا بین سال های 2000 تا 2016 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بررسی مشخص کرد که تعداد شکست های ایمپلنت در بیماران دیابتی از نظر آماری تفاوت معناداری با افراد غیردیابتی ندارد. همچنین در این تحقیق در مقایسه بین دیابت نوع 1 و 2 هم تفاوت آشکاری در میزان شکست های ایمپلنت مشاهده نشد. البته در مورد از دست دادن استخوان مارجینال، وضعیت در افراد غیردیابتی به مراتب بهتر بود. بنابراین در نهایت اینگونه نتیجه گیری شد که هنوز مدرک کافی برای اثبات این ادعا که شکست ایمپلنت در افراد با دیابت کنترل شده بیشتر از افراد غیردیابتی است، وجود ندارد.
برگردان از گروه دندانپزشکان دندال
لینک DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.ijom.2016.05.019
دانلود مقاله انگلیسی
The impact of diabetes on dental implant failure: a systematic review and meta-analysis