هورمون درمانی، راهی برای جلوگیری از بیماری های پریودنتال

منتشر شده : بروزرسانی :1403-11-03 - گروها : اخبار و تازه های دندانپزشکی , مطالب تخصصی و آموزشی دندانپزشکی

   

   

       

     

محققان دانشگاه بوفالو نیویورک، مطالعاتی را در حوزه بیماری های پریودنتال در زنان یائسه انجام داده اند و در جدیدترین مطالعات آنها، نشان داده شده که درمان پوکی استخوان ممکن است به میزان 50 درصد به پیشگیری و کاهش بیماری های لثه در زنان منجر شود.

نتایج تحقیقات این تیم، که درتاریخ 18 جولای 2017 در Journal of the North American Menopause Society.  به چاپ رسیده است، نشان می دهد زنانی که تحت هورمون درمانی قرار گرفته اند تا میزان 44 درصد کمتر از سایرین در معرض بیماری های پریودنتال قرار دارند. کمبود هورمون استروژن، یکی از عوارض رخداد طبیعی یائسگی است و بدلیل اینکه خطر ایجاد پوکی استخوان را افزایش می دهد، به زنان توصیه می شود حتماً از مکمل هایی مثل کلسیم و ویتامین D استفاده گردد.

به گفته دکتر فرانک اسکاناپیکو، استاد و مدیر بخش بیولوژی دهان و دندان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه بوفالو، هورمون استروژن علاوه بر کاهش پوکی استخوان، نقش مؤثری نیز در جلوگیری از بیماری های پریودنتال ایفا می کند. در این مطالعه، 500 زن یائسه بالای 50 سال مورد بررسی قرار گرفتند که حداقل یک سال از  زمان یائسگی آنها گذشته بود. سپس با مقایسه و بررسی زنانی که حداقل 6 ماه تحت هورمون درمانی قرار گرفته اند و دسته ای که فاقد این ویژگی بودند، پی برده شد که گروه اول به میزان کمتری در معرض پریودنتال قرار دارند. همچنین مشخص گردید که عواملی مثل درآمد خانواده و تعدد مراجعه افراد به دندانپزشکان برای مشاوره، با میزان شیوع بیماری های پریو در ارتباط هستند.

البته توجه به این نکته ضروری است که هورمون درمانی علاوه بر نتایج مثبت، عوارض و اثرات نامطلوبی مثل افزایش خطر بیماری های قلبی و سرطان سینه را به همراه دارد.

برگردان از گروه دندانپزشکان دندال

        

     

محصولات مرتبط

اشتراک پست